“Er stond niet eens wind. Het was zó bijzonder!”

De magie van het ongeziene

Samen met haar zoontje van drie vertelde deze moeder vol verwondering hoe ze de windmolentjes, die ze eerder die week samen in de tuin hadden gezet, zomaar opeens waren gaan draaien. Niet door de wind, maar gewoon, als uit zichzelf.

5 windmolentjes. Voor elk ongeboren kindje 1.
Als een liefdevol “Welkom thuis, jullie horen er ook bij”.

En dat allemaal naar aanleiding van mijn gedurfde vraag aan haar: “Heb je wel eens een miskraam gehad?” Wel vijf dus, bleek.

Windmolentjes

Jonge kinderen en het ongeziene

Ik was peuterjuf en haar zoontje zat bij mij in de groep. Een fantastisch enthousiast kind, maar soms was hij niet te stoppen en hij kon plotseling boos of zelfs agressief worden. Zonder enige aanleiding, leek het. Even later was zijn boosheid ook als sneeuw voor de zon weer verdwenen en straalde hij weer uitbundig. Alsof er niks gebeurd was.

Juist daarom, omdat er geen aanleiding leek, had ik haar die vraag gesteld. Omdat kinderen, zeker jonge en sensitieve kinderen als hij, zo makkelijk signalen oppikken van het ongeziene om ons heen. Zoals van ongeboren broertjes en zusjes, die vaak alsnog hun plek in het gezin zoeken.

Het onverklaarbare verklaard

Dat kinderen die signalen zo makkelijk oppikken, wil niet zeggen dat ze er ook weg mee weten. Vandaar in het geval van dit jongetje dat ‘onverklaarbare’ gedrag.

Gedrag dat uiteindelijk dus niet zo onverklaarbaar bleek, want nadat zijn moeder en hij op mijn aanraden de ongeboren kindjes in hun leven hadden verwelkomd en een fysiek plekje hadden gegeven, was dit heerlijke kind opeens een stuk rustiger van binnen. Nog steeds lekker beweeglijk, maar hij was weer ontspannen en zichzelf. Dat gun ik elk kind en elke moeder.

De verborgen impact

Ben jij misschien ook een of meer ongeboren kindjes verloren? Door miskraam, zoals deze moeder, of door abortus? Ook al zie je het niet direct, abortus of miskraam heeft vaak grote impact. Op jou én op je kinderen. Zelfs al is het jaren geleden. Zelfs al heb je het idee dat je het wel achter je hebt gelaten en dat het niet meer zo op je drukt.

Kinderen voelen vaak, zonder dat ze het beseffen en kunnen verwoorden, de aanwezigheid van hun ongeboren broertje of zusje. Het broertje of zusje dat ook zijn of haar eigen plekje in het gezin wil. Dat resulteert nogal eens in onverklaarbaar gedrag, waar je als ouder maar moeilijk vat op krijgt. Zoals bij het jongetje uit het voorbeeld hierboven.

Jij als ouder kunt dan helpen. Door de ziel van je ongeboren kindje zijn of haar eigen plekje te geven in je gezin. Daarmee voelt de ziel van je kindje dat ook hij of zij erbij hoort en hoeft het daarvoor niet meer aan te kloppen bij broertjes of zusjes. Het maakt je gezin compleet. Het maakt ieder van jullie meer compleet en heel. Dat geeft rust, ontspanning, en meer levensgeluk.

Je kind helpen

Wil jij je kind, en jezelf, en de ziel van je ongeboren kindje helpen? Je ongeboren kindje zijn of haar plekje geven en welkom heten in je gezin en zo jullie leven heler en completer maken? Ik help je er met alle liefde bij. Neem contact op voor een afspraak of plan een gratis online Vrede met je Verlies coachingsessie in.

Plaats een reactie