In de woorden van anderen

Hier kun je lezen hoe andere vrouwen mijn begeleiding ervaren hebben en wat het hen heeft gebracht.

"Omdat ik 5 jaar na mijn abortus nog altijd met een schuldgevoel zat en het me (bijna) dagelijks bleef bezighouden heb ik de verliesbegeleiding bij Esther gedaan.
Dit heeft me erg geholpen, en na de sessies had ik echt het gevoel dat ik het een plekje heb kunnen geven.

Esther heeft echt een luisterend oor en stelt je erg op je gemak.
Ze begeleid je heel prettig in alles en ook tussen de sessies door was er ruimte voor contact en vragen.
Echt een heel fijn traject bij haar mogen volgen."

Esther

"Dankjewel Esther voor het creëren van een lichte liefdevolle ruimte waarin over zo'n moeilijk thema als afbreken van een zwangerschap gesproken kan worden. Het was fijn dat je zoveel ruimte gaf voor wat zich aandiende bij ieder van ons, zonder focus en leiding te verliezen. Ik heb me in die ruimte gedragen gevoeld.
Het ritueel gaf lichtheid en vreugde terug in mijn moederschap."

Lieve groet,
Barbara

"Miskraam. Jarenlang riep dit woord weerzin in me wakker. Het was niet mis gegaan, maar precies zoals het de bedoeling was dat het zou gaan. Zes weken woonde ze in mij en dat was precies voldoende om haar levenslicht te laten schijnen. Om mij te herinneren aan een diep weten, aan dat mijn lijf zoveel eerder weet dan mijn hoofd wat er is of wat er mist. Een krachtig cadeau, een groot geschenk. Aannemen was echter nog niet zo makkelijk.

Met liefdevolle aandacht, toewijding en ervaringsdeskundigheid van Esther heb ik mijn nietgeboren dochter vol welkom geheten en mezelf omarmd als moeder.. Als bron van nieuw leven. Een oerkracht waar ik altijd weet van heb gehad en die me thuisbrengt bij alle dochters die mij zijn voorgegaan. Bij de essentie van vrouwzijn. Bij zuivere aandacht en zelfliefde, geduld en compassie, bij liefde leven en leven doorgeven. Op vragen of ik kinderen heb, klinkt nu vol verve een ‘Ja’. Én ‘haar naam is Janna.’"

Hentje

"Als jonge vrouw heb ik gekozen voor abortus. En nu, als middelbare vrouw, heb ik, door de begeleiding van Esther, daar ruimte aan gegeven, aan het verdriet, schaamte, schuldgevoel, en kan ik rouwen. En mag ik dat ook van mijzelf.
Dit was voor mij een helende ervaring. Ik ben Esther dankbaar. Haar openheid, zachtheid creëerde een veilige omgeving om te delen, zonder angst voor oordeel."

Christa

"Iedereen met elk verhaal is helemaal welkom. Overkomen of gekozen, er is geen oordeel.
Vanuit elk perspectief, moeder-kind, zus en ongeboren zus of broer, al dan niet in relatie met moeder."

Anoniem