Heb je ooit een ongeboren kindje verloren en heb je het gevoel dat je de pijn van dat verlies in meer of mindere mate altijd met je mee zult dragen? Word je er bijvoorbeeld pijnlijk aan herinnerd, als je gelukkige vrouwen in verwachting of met jonge kinderen ziet? Of voel je, als je naar je kinderen kijkt, soms een steek van verdriet en een diep verlangen naar het kindje dat er niet bij is?

Verlangen om weer echt gelukkig te zijn, niet langer op ieder moment herinnerd kunnen worden aan je verlies, vrede en closure voelen, in de stralende ogen van je kind kijken en de vreugde voelen van het samenzijn zonder schuldgevoel naar het kindje dat er niet bij kon zijn… voelt het allemaal als een vage en onbereikbare droom voor je?

Verloren kindje
Esther Sanders

Vrede voor jou en je ongeboren kindje

Ik ben Esther Sanders en ik help vrouwen om vrede te vinden en weer echt gelukkig te zijn na het verlies van een ongeboren kindje. Omdat ik ten diepste geloof dat de pijn en het verdriet van dat verlies niet iets is wat je de rest van je leven met je mee hoeft te dragen.

En omdat ik het als mijn missie voel om de zieltjes van ongeboren kinderen te helpen vrede te vinden en hun weg te vinden naar bliss.

Daarom ben ik ook dit jaar weer te vinden op vrouwenfestival Lorelei, om ook jou te helpen helen. Individueel op mijn Healing en Verwen plek of in de bedding van een groep in een van mijn workshops. Ook kun je je ongeboren kindje een plekje geven op het Gedenkveld voor Ongeboren Kindjes.

Hieronder vind je wat ik op welk deel van het festival bied en vind je ook wat meer info over de verschillende vormen, zodat je kunt kijken wat het beste bij past bij jou.

Healing en Verwen plek

Healingsessies

Tijdens alle dagen van het Lorelei Festival 2024, van 6 t/m 14 juli, kun je op mijn Healing en Verwen plek (op veld 2b) bij me terecht voor individuele sessies.

Ontmoet de Ziel van je Ongeboren Kindje

In deze sessie neem ik je mee in een geleide meditatie om contact te maken met de ziel van je ongeboren kindje en geef ik je handreikingen hoe je hier thuis mee verder kunt.

Daaromheen is ruimte om je verhaal te doen en te delen over je ervaring en over de ontmoeting met je kindje. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Heel het Verlies van je Ongeboren Kindje

Dit is een healingsessie rond het verlies van je ongeboren kindje, bijvoorbeeld voor gevoelens of emoties die nog spelen, dingen waar je tegenaan loopt of dingen die spelen rond een eventuele nieuwe zwangerschap of andere kinderen.

Voor healing gebruik ik diverse methoden, passend bij de situatie, bijvoorbeeld begeleiden in ruimte geven aan de emotie, meditaties, of sjamanistische healing.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en vraagt een investering van € 30. Je kunt intekenen tijdens het festival bij mijn plek. Als je wil, kun je ook vooraf een dag en tijd reserveren via e-mail of telefoon.

Gedenkplek voor Ongeboren Kindjes

Ook tijdens het gehele Lorelei Festival kun je daarnaast ook je ongeboren kindje(s) een plekje geven op het Gedenkveld voor Ongeboren Kindjes.

Het gedenkveld vind je bij mijn Healing en Verwen plek. Daar mag je een steen kiezen als symbool voor jouw kindje(s). Je mag er de naam van je kindje op zetten, of een mooi symbool, als je geen naam hebt. Je steen mag je dan in alle rust een plekje geven op het gedenkveld.

Gedenkveld voor Ongeboren Kindjes
Ziel

Zo creëren we samen een plek waar onze ongeboren kindjes er mogen zijn en waar we hen kunnen gedenken. Een plek van licht en liefde voor deze ongeboren zieltjes. Een plek waar je in alle rust kunt stilstaan bij je verlies, bij de liefde voor je kindje, of bij wat het ook in jou raakt.

Wanneer je weer naar huis gaat, kom je je steen ophalen en mag je die mee naar huis nemen om je kindje ook daar symbolisch een plekje te geven. Zo dragen we ook het licht en de liefde van deze gezamenlijke plek verder uit in de wereld, zodat het licht van heling ook andere ongeboren zieltjes en hun moeders kan raken.

Een steen kiezen voor je kindje en je steen een plekje geven op het gedenkveld kun je op elk voor jou passend moment doen. Je hoeft hiervoor geen plek te reserveren en het kan ook als ik niet bij mijn plek ben. Ben ik er wel, dan kan ik je er ook in begeleiden als je dat fijn vindt.

Voor het gedenkveld vraag ik een bijdrage op basis van dana. Dat betekent dat ik je wel vraag om een gift in geld te doen, maar dat je zelf bepaalt hoeveel je geeft.

Workshops

Tijdens het Lorelei Festival geef ik twee verschillende workshops. Hieronder lees je welke en ook wanneer ze zijn.

Een Thuis voor je Ongeboren Kindje

Workshop voor vrouwen die een abortus hebben meegemaakt.

Meditatie en ritueel

In de warme bedding van het Lorelei Festival en van vrouwen met een vergelijkbare ervaring neem ik je onder andere mee in een geleide meditatie om contact te maken met je ongeboren kindje en een ritueel om je kindje te verwelkomen in je leven.

Wel de herinnering, niet de pijn

Ook geef ik je heldere stappen en handreikingen voor hoe je kunt omgaan met je verlies en het een plek kunt geven in je leven op een manier die je helpt om wel de herinnering maar niet de pijn mee te nemen. Een manier die echt helend en transformerend is, voor jou, voor je ongeboren kindje en voor je gezin, als je dat hebt.

Kindje
Een Thuis voor je Ongeboren Kindje

Bekrachtigd en lichter

Na de workshop voel je je dankbaar en bekrachtigd door het contact met je ongeboren kindje, een band die je thuis verder kunt verdiepen. Heb je andere kinderen, dan zullen die zich meer ontspannen en zichzelf voelen nu hun broertje of zusje ook een plekje heeft in jullie gezin, waardoor jullie meer kunnen genieten van fijne tijd samen.

Verder in liefde en rust

Je weet hoe je samen verder kunt om uiteindelijk in liefde en rust afscheid te kunnen nemen van je kindje, op een manier die jullie allemaal vrede brengt. En je weet je daarbij gesteund door een warme groep van andere vrouwen die op hetzelfde pad naar vrede zijn als jij.

Als dit resoneert voor je, nodig ik je van harte uit om deel te nemen, in de liefdevolle energie van het Lorelei Festival.

Praktische informatie

"Dankjewel Esther voor het creëren van een lichte liefdevolle ruimte waarin over zo'n moeilijk thema als afbreken van een zwangerschap gesproken kan worden. Het was fijn dat je zoveel ruimte gaf voor wat zich aandiende bij ieder van ons, zonder focus en leiding te verliezen. Ik heb me in die ruimte gedragen gevoeld.
Het ritueel gaf lichtheid en vreugde terug in mijn moederschap."

Lieve groet
Barbara

"Als jonge vrouw heb ik gekozen voor abortus. En nu, als middelbare vrouw, heb ik, door de begeleiding van Esther, daar ruimte aan gegeven, aan het verdriet, schaamte, schuldgevoel, en kan ik rouwen. En mag ik dat ook van mijzelf.
Dit was voor mij een helende ervaring. Ik ben Esther dankbaar. Haar openheid, zachtheid creëerde een veilige omgeving om te delen, zonder angst voor oordeel."

Christa

"Iedereen met elk verhaal is helemaal welkom. Overkomen of gekozen, er is geen oordeel.
Vanuit elk perspectief, moeder-kind, zus en ongeboren zus of broer, al dan niet in relatie met moeder."

Anoniem

Deel- en Heel-Cirkel

Cirkel voor vrouwen die een abortus of miskraam hebben meegemaakt.

Of het nou lang of kort geleden is, of je er nog veel verdriet, schuld of schaamte rond voelt of dat dat wel meevalt, in deze vrouwencirkel mag je delen wat er leeft in je rond het verlies van je ongeboren kindje.

Voel je gedragen, gesteund en geheeld door vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Ook als je (nog) niet wil delen en gewoon wil ‘zijn’ in de bedding van deze cirkel, ben je van harte welkom.

Vrede met je Verlies Sessie

Als dit resoneert voor je, nodig ik je van harte uit om deel te nemen, in de liefdevolle energie van het Lorelei Festival.

Praktische informatie

Heb je vragen over de sessies, de workshops of het gedenkveld? Of wil je alvast een afspraak maken voor een sessie? Mail me op contact@esthersanders.nl of bel me op 06-38035888.

Klik hier voor meer informatie over het Lorelei Festival en om je aan te melden voor het festival.