Een van de dingen die in mijn ervaring het helen en vrede vinden met abortus zo moeilijk maken, is dat het onderwerp zo taboe is. Ondanks dat er in de loop der jaren toch steeds weer wat aandacht voor is en de laatste jaren langzaamaan ook echt wel meer, is het nog steeds een enorm beladen onderwerp en iets waar veel mensen moeilijk over praten.

Toen ik zelf tegen alle conflicterende emoties aanliep en daar stukje bij beetje mijn weg in wist te vinden om ze zachter te maken, was dat een van de dingen die ik me heb voorgenomen: helpen om abortus uit de taboesfeer te halen.

Daarom werk ik graag mee met interviews en documentaires en grijp ik elke kans aan om mijn verhaal in alle openheid te delen. Hieronder vind je de verschillende projecten waaraan ik heb meegewerkt en een link ernaartoe, als je wil lezen, luisteren of kijken.

Hopelijk inspireert en helpt het je. Niet alleen dat ik open ben over abortus, maar ook hoe ik erover deel en wat ik vertel over wat mij geholpen heeft.

Klik hier voor het artikel.

(Helaas alleen te lezen als je premium hebt, maar hopelijk geeft het toch een beetje een indruk.)

28 oktober 2023 - Interview in VROUW Magazine, met een mooie inleiding in de intro van het magazine plus nog twee interviews van andere vrouwen die ook een abortus hebben gehad.

23 februari 2021 - Documentaire op TV Gelderland door Yvonne Sander, in het kader van het 50-jarig jubileum van de eerste abortuskliniek in Nederland, Mildred Clinics in Arnhem. Omdat dat, toevallig of niet, de kliniek is waar ik destijds ben geholpen, komt mijn verhaal in beeld als een van de drie hoofdlijnen van de docu.

Klik hier om de documentaire terug te kijken.

Wil je liever eerst een indruk krijgen van de docu? Lees de aankondiging of bekijk het promofilmpje.

21 september 2020 - Podcast-aflevering waarin ik word geïnterviewd door Amanda Kingsley over het delen van mijn abortus-ervaring en hoe dat door de jaren heen is veranderd. - Engelstalig

3 juni 2020 - Mooi en helder geschreven artikel in de lokale krant, de Westervoort Post, naar aanleiding van een lezing bij X-talk De Liemers.

Klik hier om het artikel te lezen in de online versie van de krant.