Over mij

Mijn visie - een boodschap van hoop

Het is mijn visie, en ik geloof dit oprecht, dat je de pijn van verlies door abortus of miskraam niet je leven lang met je mee hoeft te dragen. Dat het mogelijk is om je verlies werkelijk te helen en werkelijk vrede te voelen ermee. Ik geloof ook dat hoe meer ongeboren zieltjes door hun ouders erkend worden, hoe meer harmonie en geluk er zal zijn bij deze vrouwen, in deze gezinnen en daarmee in de wereld.

Mijn missie

Mijn missie is om meer dan een miljoen vrouwen te helpen vrede te voelen met hun besluit tot abortus en het verlies van hun ongeboren kindje, en een beweging op gang te brengen om ongeboren kindjes hun plek in het gezin te geven en abortus en miskraam openlijk bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen.

Esther Sanders

Mijn verhaal

Mijn naam is Esther Sanders. Toen ik op mijn 19e voor de grootste keuze van mijn leven kwam te staan, kon ik niet vermoeden dat dit uiteindelijk mijn enige kans zou blijken om kinderen te krijgen.

Gelukkig maar, want ik weet niet wat ik anders gedaan had. En ook al is het vaak moeilijk geweest, ook jaren later nog, ik heb geen spijt.

Heel lang heb ik gedacht dat ik mijn verlies verwerkt had. In werkelijkheid had ik eroverheen geleefd. Daar kwam ik op een pijnlijke manier achter, toen mijn huidige partner me op mijn 27e - we waren toen net bij elkaar - vertelde dat hij geen kinderen meer kon krijgen.

Dat was een zware klap, zeker omdat ik juist toen, met hem, graag kinderen wilde. Zo ontdekte ik dat ik emotioneel nog worstelde met de abortus van jaren daarvoor. Ik ontdekte dat 'verder gaan met mijn leven' gewoon niet genoeg was.

Ik vertelde mijn kersverse partner over mijn abortus en samen zijn we het een plek gaan geven. Met zijn onvoorwaardelijke steun heb ik mijn ongeboren kindje kunnen erkennen, een plek kunnen geven in mijn leven, en heb ik uiteindelijk ook werkelijk afscheid van haar kunnen nemen.

Door dit proces, en door contact met haar te maken en met haar te communiceren op zielsniveau heb ik vrede gevonden met wat gebeurd was. En ontdekt dat ook zij vrede had daarmee.

Zo is mijn proces van heling begonnen. Nu kan ik weer zonder eigen verdriet oprecht blij zijn voor mijn vriendinnen en mijn schoonzusjes als zij een kindje verwachten. En mijn ongeboren dochter? Haar spirit, haar ziel is mij jarenlang tot steun geweest en ook zij heeft haar plek gevonden.

Begint hier jouw reis naar heel worden?

Neem hier contact met me op voor jouw eerste stap naar nieuw geluk, voor jou en voor je gezin. Bel of mail me voor een gratis online kennismakingsgesprek.